S/Y Mosaikk

Krysser havet

En forsinket nyttårshilsen fra Mosaikk!!

Hei

Nyttårsaften ble for vår del feiret på Tobago Cays. Tobago Cays er en liten ubebodd øygruppe som er beskyttet av Horseshoe reef. Hele området er et naturreservat og vi har hørt at dette skal være et av de beste stedene å snorkle i Karibien. Det er et helt utrolig flott fargespill i vannet av ulike blå, turkise og grønne toner, strendene er hvite og stjernene lyser opp nattehimmelen.

I fem dager har vi befunnet oss mer under enn over vann. Med maske, snorkel og svømmeføtter er vi plutselig del av en annen verden der vi svømmer med fisker i all verdens farger, skilpadder og rokker.

Vi skulle hatt undervannskamera, men det ville nok uansett være vanskelig å gjenskape opplevelsen det er å svømme mellom korallene. Vi gjør likevel et forsøk med noen bilder for å gi et lite inntrykk.

På svai

På svai

image

Jakob tar nyttårsdusjen. Deilig å få av seg alt saltet.

Jakob tar nyttårsdusjen. Deilig å få av seg alt saltet.

Eirin tilbereder nyttårsmiddagen; Red Snapper med sitronrisotto og Brownies med krem og Champagne. Det var bare sigaren som manglet!

Eirin tilbereder nyttårsmiddagen; Red Snapper med sitronrisotto og Brownies med krem og Champagne til dessert. Det var bare sigaren som manglet!

Union Island, Clifton bay

For to dager siden kom vi til Union Island, Clifton Bay. Øya ligger kun 5 nm fra Tobago Cays. Overfarten som tok litt under en time ble brukt til å vaske både mannskap og båt da vi ble møtt av en kraftig regnbyge.

Clifton er en aktiv liten havn med en «cosmopolitan atmosphere» kan vi lese oss til i Windward Islands 2015-2016. Og ja, det stemmer for så vidt når vi rusler gjennom hovedgaten. Kafeer, restauranter, kite&surfshops og handcraftboder ligger tett og har et improvisert og hjemmesnekret sjarmerende utseende. Fargepaletten finner vi ikke i noen byggesak hjemme i Norge. En bod som har blitt stående halvferdig i fargestifter turkis og fersken føyer seg bare inn i resten av gata. I gaten bakenfor går mennesker, kyr, geiter og høns fritt, mens vi var der tilsynelatende i harmoni.

"Streeten i Clifton"

«Streeten i Clifton»

Bakgata...

Bakgata…

image

Tonic Man

Det finnes en mann for alt; fish man, bread man, coconut man og Tonic man. Tonic man ble vi kjent med i Clifton. På et bord langs hovedgaten hadde han rigget seg til og solgte egenproduserte naturviner og utredrikker. Med et stort engasjement fortalte han om produktene sine. Tonic man bor og har verksted på St. Vincent, men reiser fast til Clifton. Alt er 100 % naturlig, også vannet han bruker kom fra naturlige kilder på St. Vincent.

Tonic Man forteller oss også at det dyrkes Marihuana og at han kjenner til «the best shit you ever find». Vi spurte og grov om forretningsvirksomheten, produksjonen og lovligheten.

Engasjementet økte etter som handelen nærmet seg. Det er drikker som  forebygger kreft, diabetes, treg mage, impotens, hevelser og depresjon.

Vi har fått selskap. En gutt har stilt seg opp ved siden av oss og lener seg mot bilen til Tonic Man; «Dont listen to him», sier han. «He is a liar and he talks to much». Kan ikke du finne på noe annet å gjøre, sier Tonic Man.

Vi er overbevist, dette er bra saker! Vi ender opp med en flaske Jarplum wine. Spennende å møte en fyr med så stort engasjement, kunnskap og tro på egne produkter.

Tonic Man - handelen av Jarplum wine gjennomføres.

Tonic Man – handelen av Jarplum wine gjennomføres.

Coconut Man

Veien går videre til det lokale fruktmarkedet. Vi er på jakt etter grønne kokosnøtter. Nøttene kalles «water nuts». De er tidlige i modningsprosessen, fylt med vann og har kun et tynt lag med fruktkjøtt. Damen i fruktboden roper bort til en mann som sitter på en benk, The Coconut Man. Før vi har rukket å snu oss er han på vei opp stammen på den nærmeste palmen. «How much, whats the price», roper vi opp gjennom palmebladene. 5EC (ca 15 nok), roper han ned til oss. Ok, god deal tenker vi!

Film: http://youtu.be/kiUh22LHel4

image

image

Coconut Man

Coconut Man

Det er tydelig at vi har møtt «THE Coconut Man». Dette er noe han kan, og vi er imponert. Med kraft og presisjon skreller han toppen og snitter et lokk og et hull som vi drikker av. Når vannet er drukket opp kløyver han nøtta i to, kutter av et flak som vi bruker som skje for å ta ut det som er av fruktkjøtt.

Benken har nå blitt samlingssted for flere som ønsker kokosnøtter. Damen i fruktboden som ordnet det hele er ikke helt fornøyd da hele gevinsten går til Coconut Man. Men, etter at også hun får en nøtt blir stemningen en annen.

Jeg tror vi var heldige som fikk oppleve og treffe mannen med den lokale kunnskapen. Det var tydelig at flere lokale også satte pris på denne happeningen.

1 Comment

  1. Anne Synnøve

    7. januar 2017 at 00:42

    Hei!
    Dere har visst gode dager!! Bra?
    Kjenner igjen litt av stemningen her på St.Thomas, hvor hønene rusler rundt i gatene og standarden både på hus og biler er en opplevelse. Men her har nok turismen større plass, og det preger øya, så nyt dagene, opplevelsene og menneskene mens dere er i sør!!
    Klem?

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2019 S/Y Mosaikk

Theme by Anders NorenUp ↑