S/Y Mosaikk

Krysser havet

Jul i Bequia

Hei!

Fredag 23.12.16 kom vi til Bequia. Øya er en del av St. Vincent og Grenadinene. En herlig liten øy med ca 6000 innbyggere. Menneskene her kom med hvalskuter fra Nord Amerika, fra gårder i Skottland, fra Frankrike som pirater og som slaver fra Afrika (Windward Islands, 2015-2016).

Streeten i Bequia

Streeten i Bequia

image

 

Need a taxi?

Need a taxi?

Det har i mange år vært tradisjon for skandinaviske seilere å feire jul her. I år samlet 85 nordmenn fra 22 ulike båter seg på «Princess Margaret Beach» til hummerlag.

Hummer til årets julemiddag

Hummer til årets julemiddag

Jakob og jeg har snart vært her i fem dager. Vi ligger på anker i Admiralty Bay. Eller det vil si; vi ligger på bøye. Vi har vært fornøyde med vårt 15 kg Bruceanker hjemme i Norge. I sand holder det ikke like godt!! Natt til 1. juledag trodde Jakob vi hadde fått en ny Catamaran ved siden av oss. Det hadde vi ikke… Catamaranen som tidligere på dagen lå 20 meter bak oss lå nå på siden av oss. Vi hadde «dregget» i løpet av natten, og frem til det ble lyst sjekket vi status hvert 30 minutt. Så fort det ble lyst flyttet vi båten og betalte godt for å sikre oss litt søvn. Vi har skjønt at Rocnaanker er det som gjelder og etter noen flere avslappende dager på bøye er vi nå i ferd med å investere i et nytt 20 kg anker. Siste målinger skal gjøres i morgen. Passer det reiser vi videre til Tobago Cays. Ja ja, nok ankerprat og over til hummerprat.

Sammen med seilere fra båten «New Deal» og «Anneke» gikk vi i går en tur på stranden og tok en øl hos en local. Der møtte vi også to seilere fra Sør Afrika som har vært her flere ganger. Vi fikk smake «golden apple», en nydelig frukt jeg ikke kan beskrive smaken på. Hvis frukten er gul kan den spises som den er, er den grønn lages det en saus av peppersaus, salt og lime. Vi fikk smake begge deler, det er herlig å kjenne noen helt nye smaker. Vi spiste også mango med skall som visst nok skal være bra hvis man har mark i magen… Vi ble sittende lenge å prate og vi ble enige om å dele et måltid dagen etter. «Lennard the Lion» skulle ordne med poteter, hummer og grillet kokos til dessert. Vi skulle ta med egne tallerken, bestikk og tilbehør. Noen laget curryris, andre laget salat og vi tok med quinoa. For et måltid vi delte i dag, på stranden under et seil – den beste hummeren jeg har smakt!

Lennard the Lion tilbereder poteter på grillen.

Lennard the Lion tilbereder poteter på grillen.

Ellers prøver vi å ta inn over oss at vi nå er i Karibien og at vi har 4 mnd foran oss med utforsking av nye steder, reggae, snorkling, rompunch og seiling. Vi har allerede vært på tur i 5 mnd og Mosaikken har blitt vårt hjem. Turen går nå videre til Tobago Cays.

image

6 Comments

  1. Spennende å følge dere! Dere beskriver så jeg kjenner følelsen av hva dere opplever?
    Mottar du SMS fra meg, Eirin? Hvis ikke får vi ringes, lander på Virgin Island 2.januar?

  2. Mikael hellström

    31. desember 2016 at 20:58

    Ser underbart ut! Gott nytt år o lycka till på resten av resan!! Mikael&Stina från Havanna

    • eirinbn@hotmail.com

      5. januar 2017 at 00:49

      Hei Anne Synnøve!
      Så denne først nå. Nei, jeg har ikke mottatt SMS, men det skyldes det karibiske telefonnummeret som dere nå har ? Kos dere masse videre i Karibien. Klem

    • eirinbn@hotmail.com

      5. januar 2017 at 00:51

      Hei Mikael og Stina
      Godt nytt år til dere!!!
      Gøy at dere følger oss. Blir det båt på dere i 2017? ?
      E&J

  3. ❤ Godt nyttår!! Nyt ferden videre, like stas hver gang med oppdateringer ? Klem, Martin og Veronika

    • eirinbn@hotmail.com

      5. januar 2017 at 00:54

      Hei trofaste følgerne!!
      Godt nytt år til dere på Hua Hin! Vi tenker på dere.
      Nyt dagene sammen…klem fra E&J

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2019 S/Y Mosaikk

Theme by Anders NorenUp ↑