Captain speaking.. Veldig hyggelig at dere følger med! ..Litt lite action her foreløpig, men  det er mye og komme igang med.

Kort tilbakeblikk :

Søndag 17 gikk vi fra Nordre Granøya ved Tjøme til Stavern. Det blåste 10-12 s/m sydvest og det var en del sjø.  Fikk da sjekket at alt var tett..og motoren går med jevnt turtall selv om motstanden endres, det kjennes godt at man kan stole på den.

Mandag 18, etter kalibrering av autopiloten fortsatte vi i fint vær til Jomfruland og videre ned til Lyngør. Vi la oss i Borøykilen for å møte Imma som bor på Sandøya. Det var blikk stille i den lille kilen, så stille at jeg lurte på om vi stod på grunn om morgenen.

Tirsdag 19 etter frokost og besøk av imma og barna fortsatte vi for seil på utsiden av Tromøy, men måtte over på motor da det løyet. Vi gikk på utsiden ned til Lillesand, der møtte vi Kåre Jan og hentet gassflasker som er kompatible utenlands, vi fikk samtidig mange nyttige tips. Så fulgte vi blindleia helt syd og gikk til Kjære utenfor Kristiansand.  Der la vi oss på svai i Skålevik, en veldig fin havn.

Onsdag 20. Vi kommer oss i vannet for første gang  i år. Eirin blir fort vant og vasker vannlinjen. Været hadde vært bra, men nå ble det ennå bedre. Dvs dårlig seilevær, det ble da stort sett motor til Mandal der vi måtte inn og fylle diesel. Vi gikk på innsiden av Hille videre syd og det ble etterhvert veldig fin seilevind. Da vi nærmet oss Lindesnes var det ganske friskt med 8-9s/m og en del sjø. Det ble litt hektisk på platt lens med mye bevegelse. Vi gikk derfor ganske langt ut før vi peilet oss inn på  innseilingen til Flekkefjord. Der ble det kryss innover i 7 knop. Den nye fokken fungerer veldig bra og endelig fikk vi en dag med mye seiling. Håkon tok oss i mot i Flekkefjord og hadde ordnet plass i seilforeningen. Det ble en sen kveld med ankerdram og fenalår 🙂

Video..vi fikk endelig seilt en etappe etter mye motor. Da det løyet en stund fikk jeg også tatt en videosnutt…og nå hvordan man legger det ut.

Hilser herfra!